donderdag 22 december 2016

Pestopizza


Ik maak al jaren mijn eigen pizzas op een kant en klare pizzabodem, omdat ik geen tomaat eet.
Dus dat ging ik vandaag in de low fat fryer uitproberen.

Handig als je veel groenterestjes in huis hebt, maar met een kant en klare voorgesneden zak van de supermarkt kan het ook.

recept voor 1 persoon:

Ingredienten:
pizzabodem
pesto
minimaal 200gr groenten, zoals: ui, prei, bloemkool, kool, spercibonen, paprika, winterwortel
italiaanse kruiden of kruiden naar smaak
olijfolie


bereidingswijze:
Snijd de groente fijn.
Bak ze in de koeken pan met een beetje olie.
Meng de kruiden erdoor.

Verwarm de oven voor volgens voorschrift op de verpakking van de pizzabodems.
Smeer een dikke laag pesto op de bodem.
Spreid de gebakken groenten erop uit.
Evt. nog wat olie erover sprenkelen
Bak de pizza in 15 -20 min. gaar.





Ik heb mijn pizza op het onderste treefje 15 min. Op 180° gebakken.
De rand is mooi knapperig, maar de bodem is in het midden een beetje slap.
Volgende keer toch maar iets langer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten